Kuala
  • Sajtószoba
MIHŐ Kft.: Miskolcon kisebb az ökológiai lábnyoma a távfűtésnek

A tavalyi évben első alkalommal került megrendezésre hazánkban a Távhőszolgáltatás napja, amelynek időpontját épp március 6-ára, a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapra tette a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége. A MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. idén is megnyitja kapuit ezen a napon és „kalandtúrát” tart a távfűtés üzemeiben. Bemutatja azokat a fejlesztéseket, amelyek jelentősen csökkentik a MIHŐ ökológiai lábnyomát.

Tovább »
Megállapodást kötött a PannErgy leányvállalata a Takata Safety Systems Hungary Kft.-vel

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy leányvállalata a Kuala Kft. 2014. szeptember 30-án 5+5 éves hőszállítási szerződést kötött a Takata Safety Systems Hungary Kft-vel. A szerződés értelmében a Kuala Kft., mint hőtermelő, geotermikus forrásból látja el teljes körűen hőenergiával a Takata Safety Systems Hungary Kft. (Takata Kft.) miskolci gyáregységét.

Tovább »
Hitelszerződést írt alá a PannErgy Nyrt. leányvállalata

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy leányvállalata a KUALA Kft. a Sberbank Magyarország Zrt-vel beruházási hitelszerződésről állapodott meg a mai napon.

Tovább »
Átadásra került a Kuala Geotermikus Projekt második fázisa

A PannErgy Nyrt. leányvállalata, a KUALA Kft. befejezte a Miskolci Geotermikus Projekt második fázisát. A beruházást a KUALA Kft. részben a 2013 szeptemberében elnyert - egymilliárd forint értékű - Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” pályázati konstrukcióba benyújtott „Geotermia, szaktudás a gazdaság szolgálatában” című pályázatának vissza nem térítendő támogatásából finanszírozza.

Tovább »
Kisebbségi tulajdonos a PannErgy leányvállalatában

Tájékoztatási kötelezettségének eleget téve a PannErgy Nyrt. saját nevében valamint leányvállalata a KUALA Korlátolt Felelősségű Társaság nevében bejelenti, hogy üzletrészadásvétel útján a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 3534 Miskolc, Gagarin u 52., cégjegyzékszám: 05-09-004544) tíz százalékos tulajdonrészt szerzett a PannErgy leányvállalatában, a KUALA Kft-ben.

Tovább »
Végéhez közeledik a Kuala Geotermikus Projekt második fázisának megvalósítása

A PannErgy Csoport beruházásában megvalósuló Miskolci Geotermikus Projekt második fázisa a március közepén megkezdett munkálatoknak köszönhetően június végén már 80 százalékos készültségi fokot ért el. Megkezdődtek a projekt egyes elemeinek lezárásával kapcsolatos műszaki átadás-átvételi folyamatok, illetve elindultak azok a helyreállítási munkálatok, amelyek eredményeként a tervezett augusztusi átadás megvalósítható.

Tovább »
Megkezdődött a Kuala Geotermikus Projekt második fázisának kivitelezése

Az előzetes terveknek megfelelően elindította a Miskolci Geotermikus Projekt második fázisának kivitelezését a PannErgy Csoport. A beruházás célja a Miskolc Megyei Jogú Város Belvárosi - illetve Egyetemvárosi hőkörzetének geotermikus hővel történő ellátása.

Tovább »
Tovább folytatódnak a Kuala Geotermikus Projekt munkálatai

A február közepén lezárult MAL-PE-02 termelő kút munkálatait követve, a második negyedévben megkezdődtek a további kutak környezetének, a fúrást megelőző tereprendezése, és egyéb előzetes munkálatok. A Társaság a tereprendezési munkálatok során régészeti leleteket talált, amely jelentősen megnehezítette a munkálatokat. Az előkészítő tevékenységgel párhuzamosan a Társaság, a Mályi – Kistokaj – Miskolc távvezeték fektetésre vonatkozó engedélyeztetését folytatta, illetve a Miskolcot (ősztől) ellátó geotermális rendszer építményeinek, építési engedélyeinek beszerzését végezte.

Tovább »
Lezárult a Mályi (MAL-PE-02) termelő kút fúrása

Nem sokkal több, mint egy hónap alatt zárta le, várakozásokat meghaladó eredményekkel a Kuala a (MAL-PE-02) jelű termelő kút fúrási munkálatait. A vártnál gyorsabban és sekélyebb mélységben sikerült elérni a repedezett vízadó réteget, 1 494 méteres mélységben.

Tovább »
Elindult a Mályi (MAL-PE-02) termelő kút fúrása

Egy hónappal a kistokaji kút befejezése után decemberben, a PannErgy fúrást megelőző előkészületeket végzett a miskolci geotermikus rendszer harmadik, és negyedik kútjának kivitelezésének megvalósítására. A Társaság szakemberei a két ünnep között elkezdték a harmadik kút munkálatait.

Tovább »
Európai Unió Magyarország Megújul Széchenyi terv