Kuala
  • Eseménynaptár
Támogatási szerződést írt alá a PannErgy leányvállalata

Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül megvalósuló pályázat támogatási szerződését írta alá a PannErgy Nyrt. leányvállalata a Kuala Kft.

Tovább >>
Vissza nem térítendő támogatásban részesül a PannErgy leányvállalata

Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” KEOP-2012-4.10.0/B pályázati konstrukcióban a - PannErgy Nyrt. tulajdonában álló - Kuala Kft., „Geotermia, szaktudás a gazdaság szolgálatában” pályázati projektje vissza nem térítendő támogatást nyert.

Tovább >>
Támogatási szerződést írt alá a PannErgy leányvállalata

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül megvalósuló pályázat támogatási szerződését írta alá a PannErgy Nyrt. leányvállalata a Kuala Kft.

Tovább >>
Vissza nem térítendő támogatást nyert a PannErgy Nyrt. leányvállalata a Kuala Kft.

Vissza nem térítendő támogatást nyert a PannErgy Nyrt. leányvállalata a Kuala Kft., az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programban meghirdetett „Geotermikus alapú hő-, illetve villamosenergia-termelő projektek előkészítési és projektfejlesztési tevékenységeinek támogatása” c. pályázati konstrukcióba benyújtott pályázatával.

A PannErgy Nyrt. és a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. közös cége a Kuala Kft. a KEOP 4.7.0 pályázati konstrukcióba benyújtott “Geotermia, szaktudás a gazdaság szolgálatában” című pályázata 309 447 418,- forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján található információk alapján.

Tovább >>
A várakozásokat jelentősen felülmúló energiaforrás Miskolcon

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy a miskolc-mályi geotermikus fúrás augusztus 23-án 2310 méteren elérte az előirányzott talpmélységet. A lemélyítés befejezését követően a geofizikai mérések és az elsődleges tesztek megerősítették, hogy a 2270 - 2310 méteres mélységtartományban 110-120 °C fokos víz található, amelynek kitermelési hozama eléri a percenkénti 4200-5400 liter (kb. 70-90 l/s) mennyiséget. A fúrás eredménye mintegy háromszorosan haladja meg a PannErgy korábbi, konzervatív alapú várakozásait. A magas vízhozam nem csak azt teszi lehetové, hogy a teljes miskolci geotermikus fűtési projekt az eredetileg tervezett hét (7) kút helyett öt (5) kút fúrásával valósuljon meg, de egyben alkalmas villamos energia előállítására is. A PannErgy számításai szerint a projekt pénzügyi hatása a 2011-es fűtési szezon kezdetével elsődleges hőeladás nagyságától függően 650-850 millió, 2012-tol 1 milliárd forint EBITDA évenként, amely áramtermelés esetén további 300 millió forint EBITDA-val növekedhet.

Tovább >>
Európai Unió Magyarország Megújul Széchenyi terv